Zaloguj się do konta

Małże w sosie warzywnym

Produkty:
-30 dag małż konserwowych lub mrożonych
-1 por
-1 seler
-2 marchewki
-2 łyżki przecieru pomidorowego
-100 ml białego wina wytrawnego
-3 łyżki oleju
-1/3 łyżeczki soli

Przygotowanie:
Marchewki i seler umyć i obrać. Por wymyć, odciąć zielone części. Warzywa drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić warzywa i lekko podsmażyć. Następnie dodać wino, przecier pomidorowy, sól, przykryć i dusić na małym ogniu, aż warzywa zmiękną. Powstały sos zmiksować. Małże włożyć do sosu i pozostawić na kilka minut, aż nabiorą smaku.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…