Małże z grzankami


Składniki:
25 dag mrożonych małży
6 ząbków czosnku
łyżka masła
oliwa
sól
pieprz
bagietka
pomidor
garść zielonych oliwek bez pestek
szczypta rozmarynu
kilka plastrów sera camembert
Przygotowanie:
Małże rozmrażamy, myjemy i osuszamy. Czosnek obieramy, 3 ząbki czosnku miażdżymy. Pomidora myjemy, osuszamy i kroimy w ósemki.
Bagietkę kroimy w kromki. Skrapiamy oliwą i układamy po plastrze sera. Posypujemy rozmarynem. Pieczemy w 180*C, aż ser się roztopi, a pieczywo zrumieni.
Na łyżce oliwy z masłem podsmażamy 3 ząbki czosnku. Wyjmujemy. Wkładamy małże i zmiażdżony czosnek. Oprószamy solą i pieprzem. Smażymy, aż małże będą miękkie. Podajemy z grzankami, pomidorem i oliwkami. Dekorujemy ząbkami czosnku. Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Małże z grzankami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł