Marynowane śledzie.
Łukasz Frankowski (Franek1987)
2011-12-12
Marynowane śledzie.
Składniki: 8 płatów marynowanych śledzi, ½ szklanki majonezu, ½ szklanki marynowanych pieczarek, 8 marynowanych papryczek chili, 10 korniszonów, 1 pęczek natki pietruszki, zielony konserwowy pieprz.
Przygotowanie: Płaty śledziowe osączyć z zalewy i przekroić wzdłuż na pół, każdą porcję posmarować majonezem. Korniszony ponacinać tak by powstały wachlarze. Papryczki przekroić na pół. Na każdym płacie układać warzywa i osączone z zalewy pieczarki. Śledzie zwinąć i spiąć wykałaczkami, żeby się nie rozpadły. Posypać rolmopsy zielonym konserwowym pieprzem i udekorować posiekaną zieloną natką pietruszki.
Składniki: 8 płatów marynowanych śledzi, ½ szklanki majonezu, ½ szklanki marynowanych pieczarek, 8 marynowanych papryczek chili, 10 korniszonów, 1 pęczek natki pietruszki, zielony konserwowy pieprz.
Przygotowanie: Płaty śledziowe osączyć z zalewy i przekroić wzdłuż na pół, każdą porcję posmarować majonezem. Korniszony ponacinać tak by powstały wachlarze. Papryczki przekroić na pół. Na każdym płacie układać warzywa i osączone z zalewy pieczarki. Śledzie zwinąć i spiąć wykałaczkami, żeby się nie rozpadły. Posypać rolmopsy zielonym konserwowym pieprzem i udekorować posiekaną zieloną natką pietruszki.