Marynowane polędwiczki


Składniki:
1kg polędwiczek wieprzowych
1 szkl. oleju
łyżeczka przypraw do gyrosa
łyżka ciemnego octu balsamicznego
2 łyżki przyprawy do zup (maggi)
łyżeczka musztardy sarepskiej
garść majeranku
2 ząbki czosnku
cebula
sól
Przygotowanie:
Z oleju, octu, przyprawy do zup i musztardy robimy marynatę. Dodajemy majeranek i przyprawę do gyrosa. Dokładnie mieszamy.
Polędwiczki myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i oprószamy solą. Cebule i czosnek obieramy, przekrawamy i kładziemy obok mięsa. Mięso zalewamy marynatą. Przykrywamy i wkładamy do lodówki na ok.12 godzin.
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180*C. Wstawiamy naczynie z mięsem nie przykrywając. Pieczemy ok. 40 minut. Smacznego.

 


1
Oceń
(5 głosów)

 

Marynowane polędwiczki - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł