Mięsna rolada


Składniki:
1,5 kg karkówki
po 30dag plastrów wędzonego boczku i żółtego sera
2 kiszone ogóry :)
20 dag pieczarek
1kg ziemniaków
1,5 litra bulionu
cebula
przyprawy do ziemniaków i karkówki
Marynata:
oliwa
liść laurowy
3 łyżeczki tymianku
po 5 ziaren kolendry, ziela angielskiego i pieprzu
posiekane
3 ząbki czosnku
cebula
1/2 łyżeczka soli
Przygotowanie:
Z podanych składników robimy marynatę. Mięso myjemy i osuszamy. Nacinamy tak, by powstał cienki płat. Nacieramy marynatą i zostawiamy na noc.
Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w ćwiartki i oprószamy przyprawą. Pieczarki kroimy w plasterki, ogórki w słupki. Na mięsie układamy plastry boczku, sera, ogórki, pieczarki i posiekaną cebulę. Oprószamy przyprawą.
Mięso rolujemy, związujemy i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Obkładamy ziemniakami i wlewamy bulion. Pieczemy 1,5h w 180*C. Smacznego

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Mięsna rolada - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł