Mięsne babeczki z marchewką


Składniki:
1kg gotowanego miesa z łopatki
2 jajka
2 marchewki
łyżka masła
sól
pieprz
2 łyżki majeranku
olej i bułka tarta do formy.
Przygotowanie:
Mięso oddziel od kosci, zmiel w maszynce. Wbij jajka, wsyp majeranek, wymieszaj. Masę przypraw do smaku solą i pieprzem, wyrób. Marchewki oczyść, ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź, pokrój w kostkę.
Blaszkę babeczek dokładnie posmaruj olejem, posyp bułką tartą. Napełnij masą mięsną. Do każdej babeczki włóż po kawałku marchewki i niewielką ilość masła, dokładnie ubij. Blachę wstaw do rozgrzanego do 180*C piekarnika. Piecz ok. 20 minut. Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Mięsne babeczki z marchewką - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł