Mięso z karczochami
michał Olendrzyński (bercik9894)
2011-12-14
Składniki:
1,5kg mięsa np. baraniny, wieprzowiny
10 karczochów
1 szklanka oliwy z oliwek
1 pęczek dymki
1 pęczek koperku lub kopru włoskiego
sok z 4 cytryn
2 jajka
pieprz
sól
Przygotowanie:
Karczochy oczyścić, przepołowić i zalać wodą z dodatkiem soku z 2 cytryn.
Mięso pokroić na porcję. Podsmażyć na oliwie, podlać wodą i dusić, aż woda wyparuje. Dodać posiekaną dymkę, przesmażyć i połączyć z pokrojonym koperkiem lub koprem włoskim i karczochami wraz z wodą. Doprawić.
Resztę soku z cytryny wymieszać z jajkami, wlać do mięsa i wymieszać. Usmażyć. Smacznego.
1,5kg mięsa np. baraniny, wieprzowiny
10 karczochów
1 szklanka oliwy z oliwek
1 pęczek dymki
1 pęczek koperku lub kopru włoskiego
sok z 4 cytryn
2 jajka
pieprz
sól
Przygotowanie:
Karczochy oczyścić, przepołowić i zalać wodą z dodatkiem soku z 2 cytryn.
Mięso pokroić na porcję. Podsmażyć na oliwie, podlać wodą i dusić, aż woda wyparuje. Dodać posiekaną dymkę, przesmażyć i połączyć z pokrojonym koperkiem lub koprem włoskim i karczochami wraz z wodą. Doprawić.
Resztę soku z cytryny wymieszać z jajkami, wlać do mięsa i wymieszać. Usmażyć. Smacznego.