Miętus królewski z pieczarkami




  • konto usunięte




Miętus

trudność: łatwe
czas: 30-60 min

SKŁADNIKI:
* 1 szt miętus królewki,
* 5 szt pieczarki,
* 1 szt cytryny,
* 1 łyżka masło,
* Sól,
* pieprz biały Prymat

PRZYGOTOWANIE:
Miętusa myjemy suszymy i solimy oraz doprawiamy pieprzem . Do środka brzuszka wkładamy masełko ,posiekane pieczarki i kawałek cytryny ok 2 plasterków .Układamy miętusa na naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem ,obok kładziemy obrane i pokrojone pieczarki i plasterki cytryny .Rybę zapiekamy w piekarniku ok 25-30 min .Podajemy z grzybkami i sosikiem jaki się zrobił podczas pieczenia .

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Miętus królewski z pieczarkami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł