Miętus królewski z pieczarkami
użytkownik 124124
2012-10-29
trudność: łatwe
czas: 30-60 min
SKŁADNIKI:
* 1 szt miętus królewki,
* 5 szt pieczarki,
* 1 szt cytryny,
* 1 łyżka masło,
* Sól,
* pieprz biały Prymat
PRZYGOTOWANIE:
Miętusa myjemy suszymy i solimy oraz doprawiamy pieprzem . Do środka brzuszka wkładamy masełko ,posiekane pieczarki i kawałek cytryny ok 2 plasterków .Układamy miętusa na naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem ,obok kładziemy obrane i pokrojone pieczarki i plasterki cytryny .Rybę zapiekamy w piekarniku ok 25-30 min .Podajemy z grzybkami i sosikiem jaki się zrobił podczas pieczenia .
czas: 30-60 min
SKŁADNIKI:
* 1 szt miętus królewki,
* 5 szt pieczarki,
* 1 szt cytryny,
* 1 łyżka masło,
* Sól,
* pieprz biały Prymat
PRZYGOTOWANIE:
Miętusa myjemy suszymy i solimy oraz doprawiamy pieprzem . Do środka brzuszka wkładamy masełko ,posiekane pieczarki i kawałek cytryny ok 2 plasterków .Układamy miętusa na naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem ,obok kładziemy obrane i pokrojone pieczarki i plasterki cytryny .Rybę zapiekamy w piekarniku ok 25-30 min .Podajemy z grzybkami i sosikiem jaki się zrobił podczas pieczenia .