Migdałowy kurczak z farszem


Składniki ;
duży filet z piersi kurczaka
25 dag pieczarek
po strąku czerwonej i żółtej papryki
cebula
olej
1/3 kostki masła
sól
pieprz
ostra papryka
opakowanie płatków migdałowych
2 jajka
Przygotowanie ;
Pieczarki oczyść , cebulę obierz , drobno pokrój . Masło stop w rondlu , zeszklij cebulę . Dodaj pieczarki , podduś . Przypraw do smaku , schłodz. Kurczaka umyj , osusz, rozbij na jak największy płat . Natrzyj solą , pieprzem i papryką . Ułóż pieczarki i paski czerwonej i żółtej papryki . Delikatnie zwiń w rulon . Jajka roztrzep ze szczyptą soli i pieprzu . Posmaruj roladę , posyp płatkami migdałowymi . Usmaż w dużej ilości oleju . Osącz . Podawaj na ciepło lub zimno . Smacznego .

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Migdałowy kurczak z farszem - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł