Mintaj panierowany w zalewie

/ 4 komentarzy



  • konto usunięte




MINTAJ PANIEROWANY W ZALEWIE

* 1kg fileta z mintaja- posolic , opanierowac i usmażyc

ZALEWA

* 3,5 szklanki wody
* 0,5 szklanki octu
* 2 łyżki cukru
* 1 łyżka soli
* ziele angielskie
* liśc laurowy
* 5 ziaren pieprzu
Wszystko razem zagotowac i po zestawieniu z ognia wrzucic do wrzątku pokrojone w paski 3 duże cebule.
Do zimnej zalewy dodac przecier pomidorowy pudliszki w słoiku oraz 0,5 szklanki oleju.
Zalac zimne filety i odstawic na dobę. SMACZNEGO!!!!

 


4.8
Oceń
(21 głosów)

 

Mintaj panierowany w zalewie - opinie i komentarze

wiechu1603wiechu1603
0

Znam dobrze ten przepis bo z żoną bardzo lubimy rybki w zalewie ale zamiast mintaja używamy sandacza.

Pozdrawiam i oczywiście piątka.

(2010-03-15 09:55)
Fleszu3Fleszu3
0
A nie lepiej nasze rybki w zalewie ? :P
(2010-03-15 14:56)
użytkownik30886użytkownik30886
0
NASZE RYBKI NIECH SOBIE PŁYWAJĄ. ALE JEŚLI CHCESZ TO I OWSZEM. (2010-03-15 19:16)
użytkownik31907użytkownik31907
0
tez tak wykonuje te przepis. i podaje pod zmrozony trunek:)
(2010-04-21 09:02)

skomentuj ten artykuł