Zaloguj się do konta

Mintaj panierowany w zalewie

MINTAJ PANIEROWANY W ZALEWIE

* 1kg fileta z mintaja- posolic , opanierowac i usmażyc

ZALEWA

* 3,5 szklanki wody
* 0,5 szklanki octu
* 2 łyżki cukru
* 1 łyżka soli
* ziele angielskie
* liśc laurowy
* 5 ziaren pieprzu
Wszystko razem zagotowac i po zestawieniu z ognia wrzucic do wrzątku pokrojone w paski 3 duże cebule.
Do zimnej zalewy dodac przecier pomidorowy pudliszki w słoiku oraz 0,5 szklanki oleju.
Zalac zimne filety i odstawic na dobę. SMACZNEGO!!!!

Opinie (4)

wiechu1603

Znam dobrze ten przepis bo z żoną bardzo lubimy rybki w zalewie ale zamiast mintaja używamy sandacza.

Pozdrawiam i oczywiście piątka.

[2010-03-15 09:55]

Fleszu3

A nie lepiej nasze rybki w zalewie ? :P [2010-03-15 14:56]

użytkownik

NASZE RYBKI NIECH SOBIE PŁYWAJĄ. ALE JEŚLI CHCESZ TO I OWSZEM. [2010-03-15 19:16]

użytkownik

tez tak wykonuje te przepis. i podaje pod zmrozony trunek:) [2010-04-21 09:02]

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze Internautów.

Czytaj więcej

Przepis na sandacza

Jakiś czas temu pytałem kolegów z forum o przepisy na moją ulubioną ry…