Mintaj pod cebulowym płaszczykiem...

/ 1 komentarzy

Mintaj pod cebulowym płaszczykiem...


Składniki:

4 kostki mrożonego mintaja
0,5 kg cebuli
4 łyżki ketchupu
2 łyżki przecieru pomidorowego
4 łyżki oleju
pieprz, sól, cukier, Vegeta





Procedura:

Cebulę obrać i pokroić w półplasterki.
Przełożyć do rondla, dodać ketchup, przecier pomidorowy, olej, przyprawy i 1/2 szklanki wody. Wszystko zagotować.
Kostki rybne lekko rozmrozić, oprószyć solą i pieprzem.
Obtoczyć w mące, rozbitym jajku i tartej bułce.
Smażyć na rozgrzanym oleju przez ok. 15 minut.
Na upieczoną rybę wyłożyć cebulkę.
Podawać z ziemniakami.
Składniki na 4 porcje.

 


3.5
Oceń
(12 głosów)

 

Mintaj pod cebulowym płaszczykiem... - opinie i komentarze

IREK44IREK44
0
Jutro wale do rybnego bo narobiłeś mi apetytu . Pozdrawiam
(2011-04-12 18:52)

skomentuj ten artykuł