Mintaj zapiekany z cykorią


Mintaj zapiekany z cykorią
-4 większe filety z mintaja,
-4 cykorie,
-2 łyżki oliwy,
-4 grubych plastrów żółtego sera gouda,
-sól,
-pół łyżeczki mielonego pieprzu,
-Sos:
-2 szklanki jogurtu naturalnego,
-3 łyżki soku z cytryny,
-pęczek koperku,
-sól,
-pieprz,

Cykorie przeciąć na pół ,wykroić z nich środek i pozostałe liście cykorii. Filety posolić.
Przygotować sos: jogurt wymieszać z sokiem z cytryny posiekanym koperkiem, pieprzem i solą.
Naczynie do zapiekania wysmarować oliwą, ułożyć w nim połówki cykorii, a na każdy filet z mintaja polać sosem, zakryć naczynie pokrywką. Wstawić do nagrzanego piekarnika w 200 stopniach piec około 20 minut. Następnie zdjąć pokrywkę, na każdym filecie położyć plaster sera i zapiekać jeszcze kilka minut, aż się stopi.

 


1
Oceń
(2 głosów)

 

Mintaj zapiekany z cykorią - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł