Miodowy szczupak w migdałach.


Miodowy szczupak w migdałach.
Składniki: 1 karp ,włoszczyzna, ½ szkl. Miodu, 2 łyżki octu, łyżka migdałów w płatkach, łyżka rodzynek, sól, pieprz.
Przygotowanie: Szczupaka podzielić na dzwonka a głowy, płetwy oraz włoszczyznę wrzucić do garnka, zalać wodą i ugotować bulion. Doprawić do smaku solą i wrzucić dzwonka szczupaka. Trzymamy na ogniu około 15 minut. W między czasie w rondelku podgrzewać miód aż nabierze ciemnej barwy, wówczas dodać ocet oraz ½ szkl. bulionu. Wrzucić rodzynki oraz migdały. Gotować przez kilka minut na małym ogniu i zalać szczupaka.

 


1
Oceń
(1 głosów)

 

Miodowy szczupak w migdałach. - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł