Mistrzostwa Koła Boleń Sieradz 2022 - zdjęcia, foto - 1 zdjęć
W dniach 23 i 24 kwietnia wędkarze Naszego Koła rywalizowali w zawodach spławikowych o
Mistrzostwo Koła - w kategorii SENIOR -11 zawodników i w kategorii JUNIOR
- 1 zawodniczka.
W sobotę zawody rozpoczęto losowaniem stanowisk o godz. 10 tej. Po zakończeniu I tury bez apelacyjnie wygrał kolega Gabrial Jerczyński z wynikiem 7 570g wyprzedzając drugiego Krzysztofa Gwizdałe o ponad połowę swojej wagi połowów. Trzeci miejsce w I turze zajął Łuczak Łukasz. " verdana",sans-serif;mso-fareast-font-family:"times="" new="" roman";mso-bidi-font-family:
"
Niedziela przyniosła nowe nadzieje dla zawodników choć pojawiła się obawa o żerowanie ryb. Zwycięzca
II tury zawodów po zaważenia połowów przez komisję sędziowską został kolega
Mateusz Gwizdała uzyskując wynik 3 230g, tuż z nim uplasował się kolega Łukasz
Łuczak z wynikiem 3 020g. Miejsce trzecie w II turze uzyskał Jerczyczyński
Gabriel.
Zarówno w sobotę jak i niedzielę brały głównie drobne płotki, leszczyki, okonie, jazgarze i sumiki karłowate. Ale kilku łowiących miało tzw. "bonusy" w postaci dużych leszczy, pięknych karasi złocistych i karpi. Te ryby dały wyniki wagowe.
Po zakończeniu niedzielnej rywalizacji, posileniu się pyszną kaszanką i kiełbasa z grilla - komisja sędziowska odczytała końcowe wyniki.
W kategorii JUNIOR :
Mistrzem Koła spławikowym została Zuzanna Wira uzyskując łącznie 2 pkt.
sektorowe i wagę złowionych ryb 670 g.
W kategorii SENIOR :
Mistrzem Koła został Gabriel Jerczyński - 4 pkt., waga 9690
I VICE MISTRZEM - Łukasz Łuczak - 5 pkt. waga 4000
II VICE MISTRZEM - Józef Wira - 10,5 pkt. 1255
4. miejsce Krzysztof Gwizdała - 11 pkt., 4030
5. miejsce Mateusz Gwizdała - 11 pkt., 3230
6. miejsce Artur Gwizdała - 11 pkt., 2160
7. miejsce Dariusz Knera - 12,5 pkt., 1145
8. miejsce Grzegorz Barton - 13 pkt., 1290
9. miejsce Henryk Skorupa - 16 pkt., 990
10. miejsce Władysław Gregoruk - 17 pkt., 590
11. miejsce Andrzej Motyl - 21 pkt., 285
Zarząd Koła dziękuję uczestnikom zawodów za rywalizację, sędziom za sprawne ich przeprowadzenie a pozostałej obsłudze za przygotowanie posiłków i napojów.
Autor tekstu: Mateusz Gwizdała