Moja wigilijna zupa z ryb słodkowodnych


Produkty:
-2 l wywaru rybnego
-2 kg różnych ryb słodkowodnych
-3 papryki
-4 cebule
-500 g obranych i pokrojonych w kostkę ziemniaków
-20 g słodkiej papryki w proszku
-1 papryczka chili
-estragon
-sól
-2 łyżki oleju
- sok z 1 cytryny

Przygotowanie:
W rondlu rozgrzewamy olej lub smalec, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, a kiedy sie zeszkli, pokrojoną w paski paprykę. Przesmażamy i dodajemy słodką i ostrą paprykę, estragon oraz pokrojone w kostkę ziemniaki i zalewamy wywarem. Zagotowujemy i wkładamy pokrojone i skropione sokiem z cytryny filety. Gotujemy około 15 minut tak by ziemniaki były miękkie i doprawiamy do smaku

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Moja wigilijna zupa z ryb słodkowodnych - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł