Moja zanęta


Składniki :
 Woda
 Kasza manna
 Mąka kukurydziana
 Olej
 Atraktory
Sposób wykonania :
Na patelnię wlewamy trochę wody (na tyle dużo, aby przykryła całą powierzchnię patelni) i doprowadzamy ją do wrzenia. Kiedy już to nastąpi przykręcamy ogień i powoli wsypujemy kaszę tak, aby ciasto nie było zbyt wodniste cały czas mieszając. Zdejmujemy ciasto, czekamy aż trochę przestygnie i dodajemy do niego mąkę kukurydzianą do czasu, aż mąka wchłonie nadmiar wody i nada ciastu żółtawy kolor. Na sam koniec dodajemy odrobinę oleju, dzięki temu ciasto nie klei się i nie wysycha, oraz atraktory - może to być miód, czosnek, wanilia, anyż

 


0
Oceń
(0 głosów)

 

Moja zanęta - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł