Morszczuk w zalewie



-2 kg filetów z morszczuka
-1 słoik ogórków konserwowych
-1 słoik papryki konserwowej
-1 puszka kukurydzy
-4 cebule
-mąka
-olej
-sól
ZALEWA:
-20 dag keczupu
-20 dag koncentratu pomidorowego
-1 szklanka cukru
-1/2 szklanka octu
-4 łyżki oleju


Filety kroimy w 5-cm kawałki, solimy i obtaczamy w mące, smażymy na rozgrzanym oleju i studzimy. Paprykę, ogórki i kukurydzę osączamy. Paprykę i ogórki kroimy w kostkę, cebulę obieramy i kroimy w talarki. Składniki zalewy gotujemy około 5 minut w 1,25 l wody. Rybę, paprykę, kukurydzę, ogórki i cebulę kolejno układamy warstwami, zalewamy wrzącą zalewą, odstawiamy do wystygnięcia, a następnie wkładamy na 8 godzin do lodówki.

 


1
Oceń
(3 głosów)

 

Morszczuk w zalewie - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł