Na Wigilię-Kotlety mielone z fasoli


Składniki:
3-4 szklanki białej lub czerwonej fasoli
cebula
3 łyżki oleju
2 ząbki czosnku
3/4 szklanki płatków owsianych
majeranek
bazylia
sól
otręby pszenne do obtoczenia
Przygotowanie:
Fasolę moczymy przez noc. Gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Mielimy. Płatki moczymy 10 minut w ciepłej wodzie. Odciskamy. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Cebulę dusimy na łyżce oleju.
Płatki mieszamy z fasolą, cebulą i czosnkiem. Doprawiamy. Formujemy kotlety i obtaczamy w otrębach.
Smacznego

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Na Wigilię-Kotlety mielone z fasoli - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł