Na Wigilię- Rybny gulasz z kuskusem


Składniki:
10 dag kuskusu
garść rodzynek
20 dag filetów z mintaja
cebula
2 marchewki
10 dag fasolki szparagowej
1/4 kalafiora
olej do smażenia
Przygotowanie:
Kuskus zalewamy wrzątkiem ok. 1 cm ponad powierzchnię. Odstawiamy na 5 minut. Mieszamy z rodzynkami. Rybę myjemy, osuszamy i kroimy w kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pozostałe warzywa myjemy. Kalafiora dzielimy na różyczki, marchewki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Fasolkę kroimy w 3-cm kawałki.
Warzywa podsmażamy na oleju, wkładamy rybę, podlewamy wodą i dusimy około 15 minut. Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Na Wigilię- Rybny gulasz z kuskusem - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł