Zaloguj się do konta

Na Wigilię- Ryż orientalny

Składniki:
1/2 szklanki ryżu
garść drobnego makaronu
łyżka masła
kostka rosołowa
Przygotowanie:
Ryż zalewamy szklanką wody i moczymy ok.15 minut. Odcedzamy.
W garnku roztapiamy masło, wkładamy surowy makaron i rumienimy. Wkruszamy kostkę rosołową i podlewamy małą ilością wody. Mieszając, doprowadzamy do wrzenia. Następnie dodajemy ryż, mieszamy. Ponownie zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i podgrzewamy 15 minut, nie mieszając. W razie potrzeby dolewamy wody. Ciepły ryż przekładamy do miseczki. Delikatnie układamy i wykładamy na talerz, odwracając naczynie do góry dnem. Podajemy do ryb. Smacznego.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…