Nadziewane piersi z kurczaka


Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
250g pieczarek
100g żółtego sera
1 jajko
2 łyżki mąki
przyprawa do kurczaka
sól
pieprz
bułka tarta
olej
Przygotowanie:
Piersi umyć, osuszyć, a następnie pokroić na 4 duże porcje i każdą naciąć wzdłuż.
Pieczarki oczyścić i pokroić na kawałki, po czym przesmażyć na patelni, doprawiając solą i pieprzem. Ser pokroić w słupki. Kieszonki w mięsie napełnić grzybami i serem, po czym spiąć wykałaczką. Filety posypać przyprawą do kurczaka. Obtaczać kolejno w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Następnie smażyć w oleju z obu stron na złoty kolor.
Gotowe nadziewane piersi z kurczaka można podawać np. z białym ryżem na sypko. Smacznego

 


1.8
Oceń
(5 głosów)

 

Nadziewane piersi z kurczaka - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł