Nadziewane skrzydełka z kurczaka II


Składniki:
6 skrzydełek kurczaka
250g pieczarek
1-2 cebule
1 pęczek natki pietruszki
olej do smażenia
pieprz
sól
przyprawa do kurczaka
Przygotowanie:
Ze skrzydelek ostrożnie usunąć kości. ( z wyjątkiem ostatniej)
Pieczarki opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i zetrzeć na tarce warzywnej o dużych oczkach. Cebule obrać i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim cebule. Następnie dodać starte pieczarki i dusić razem ok.15 min. Przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Natkę pietruszki umyć, osuszyć i posiekać, po czy, wsypać na patelnię.
Tak przygotowanym lekko przestudzonym farszem nadziewać skrzydełka. Gotowe ułożyć w brytfannie, posypać przyprawą do kurczaka, polać olejem i piec 30min w 200*C. Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Nadziewane skrzydełka z kurczaka II - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł