Nadziewka drobiowa


Składniki:
4 podwójne piersi z kurczaka
10 bułek
10 jajek
1 łyżka przyprawy do kurczaka
2 kostki margaryny
125ml mleka
vegeta
sól
pieprz
Przygotowanie:
Bułki pokroić w kostkę. Margarynę rozpuścić, ostudzić i zalać nią bułki. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Żółtka wymieszać z mlekiem i roztrzepać w misce. Zalać kurczaka, doprawić, a następnie połączyć z bułkami i pianą z białek, po czym wszystko dokładnie wymieszać i doprawić.
Masę uformować tak, aby przypominała kształtem bochen chleba. Włożyć do rękawa do pieczenia, zawiązać z obu stron i nakłuć folię widelcem.
Ułożyć nadziewkę na blasze i wstawić do piekarnik nagrzanego do 180*C. Piec ok.1h. Można podawać z sosem chrzanowym. Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Nadziewka drobiowa - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł