Ogniste udka


Składniki:
12 pałek z kurczaka
przyprawa do kurczaka
olej
1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki
keczup
3 łyżki majonezu
2 łyżki śmietany 18%
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
Przygotowanie:
Mięso opłucz, osusz. Przyprawę do kurczaka wymieszaj z odrobiną soli i ostrą mieloną papryką. Dolej 3 łyżki oleju. Tą marynatą posmaruj mięso. Przykryj. Odstaw na 30 minut.
Następnie kurczaki przełóż do naczynia żaroodpornego. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz ok. 40min w piekarniku nagrzanym do temp. 180*C.
Śmietanę utrzyj z majonezem. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Przypraw solą i pieprzem.
Przygotowany sos czosnkowy i keczup podaj jako dodatki do kurczaka. Pałki można serwować na ciepło lub bezpośrednio po przygotowaniu. Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Ogniste udka - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł