Zaloguj się do konta

Ogniste udka

Składniki:
12 pałek z kurczaka
przyprawa do kurczaka
olej
1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki
keczup
3 łyżki majonezu
2 łyżki śmietany 18%
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
Przygotowanie:
Mięso opłucz, osusz. Przyprawę do kurczaka wymieszaj z odrobiną soli i ostrą mieloną papryką. Dolej 3 łyżki oleju. Tą marynatą posmaruj mięso. Przykryj. Odstaw na 30 minut.
Następnie kurczaki przełóż do naczynia żaroodpornego. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz ok. 40min w piekarniku nagrzanym do temp. 180*C.
Śmietanę utrzyj z majonezem. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Przypraw solą i pieprzem.
Przygotowany sos czosnkowy i keczup podaj jako dodatki do kurczaka. Pałki można serwować na ciepło lub bezpośrednio po przygotowaniu. Smacznego.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Przepis na sandacza

Jakiś czas temu pytałem kolegów z forum o przepisy na moją ulubioną ry…

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…