Ogórkowa z Łososiowymi pulpetami...



Ogórkowa z Łososiowymi pulpetami...




Składniki:

opakowanie „Zupy ogórkowej z ziemniakami i koperkiem” HORTEX Ortika
1 i 1/2 l bulionu warzywnego
15 dag wędzonego łososia
2–3 rzodkiewki
2–3 kiszone ogórki
1/2 szklanki śmietany
sól, pieprz


Etapy przygotowania;

Bulion zagotować w rondlu, wsypać mrożonkę, wymieszać, gotować około 20 minut.
Łososia drobno pokroić.
Rzodkiewki obrać, razem z ogórkami zetrzeć na tarce.
Śmietanę ubić.
Łososia, rzodkiewki i ogórki wymieszać ze śmietaną, przyprawić.
Łyżką uformować nieduże pulpety, rozłożyć do talerzy.
Pulpety zalać zupą.
Podawać z gorącymi tostami.


Smacznego!!!

 


3.2
Oceń
(9 głosów)

 

Ogórkowa z Łososiowymi pulpetami... - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł