Zaloguj się do konta

Ogórkowa z Łososiowymi pulpetami...


Ogórkowa z Łososiowymi pulpetami...




Składniki:

opakowanie „Zupy ogórkowej z ziemniakami i koperkiem” HORTEX Ortika
1 i 1/2 l bulionu warzywnego
15 dag wędzonego łososia
2–3 rzodkiewki
2–3 kiszone ogórki
1/2 szklanki śmietany
sól, pieprz


Etapy przygotowania;

Bulion zagotować w rondlu, wsypać mrożonkę, wymieszać, gotować około 20 minut.
Łososia drobno pokroić.
Rzodkiewki obrać, razem z ogórkami zetrzeć na tarce.
Śmietanę ubić.
Łososia, rzodkiewki i ogórki wymieszać ze śmietaną, przyprawić.
Łyżką uformować nieduże pulpety, rozłożyć do talerzy.
Pulpety zalać zupą.
Podawać z gorącymi tostami.


Smacznego!!!

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Pstrąg z grilla

Składniki:średnie pstrągi - 4 sztukipaprykacytryny - 1-2 sztukimasło -…

Ryby wędzone

Można wędzić ryby wszystkich gatunków, jeśli mają odpowiednie rozmiar…