Ogórkowa z Łososiowymi pulpetami...
Jarosław Warkocki (Yaro)
2011-04-13
Ogórkowa z Łososiowymi pulpetami...
Składniki:
opakowanie „Zupy ogórkowej z ziemniakami i koperkiem” HORTEX Ortika
1 i 1/2 l bulionu warzywnego
15 dag wędzonego łososia
2–3 rzodkiewki
2–3 kiszone ogórki
1/2 szklanki śmietany
sól, pieprz
Etapy przygotowania;
Bulion zagotować w rondlu, wsypać mrożonkę, wymieszać, gotować około 20 minut.
Łososia drobno pokroić.
Rzodkiewki obrać, razem z ogórkami zetrzeć na tarce.
Śmietanę ubić.
Łososia, rzodkiewki i ogórki wymieszać ze śmietaną, przyprawić.
Łyżką uformować nieduże pulpety, rozłożyć do talerzy.
Pulpety zalać zupą.
Podawać z gorącymi tostami.
Smacznego!!!