Okoń smażony z cebulą. - zdjęcia, foto - 1 zdjęć
Okoń smażony z cebula i czosnkiem.
Rybę skrobiemy, myjemy i kroimy w duże kawałki jak są tz. patelniaki to w całości.
Przed smażeniem posypujemy wegetą jakieś 2godz wcześniej.
Następnie w środek wkładamy 2 cienkie plasterki czosnku jeżeli robimy filety z okonia to nacinamy i wkładamy cienki plaster czosnku w nacięcie.
Wybieramy śr. wielkości cebulę, obieramy przecinamy na pół kładziemy na rozgrzany olej na patelni wraz z rybą. Okonia smażymy wraz z cebula.
Polecam i życzę smacznego.
Ps. Można spr bez czosnku.
Autor tekstu: Łukasz Woszczyński
zabol69 | |
---|---|
bardzo ciekawy przepis. Wyprobuje go na pewno. Oczywiscie sprawdze go na innych rybach , podejrzewam ze tez bedzie dobry. Za przepis oczywiscie piec gwiazdek. Jak masz inne to tez je podaj. polamania kija pozdrawiam (2010-10-15 16:19) | |
an2212 | |
Mam zamrożone 3 ładne okonie.Spróbujemy-zobaczymy.Dzięki za ciekawy przepis. (2010-10-18 16:11) | |
Rascjanin | |
fajny przepis, dodał bym też że posypując wegetom posypujemy warzywami , bo to żółte to nic innego jak sul. narzna tagrze jeśli ktooś lubi ostrzejszy smak rozkroić cebulę na ćwiartki, i w końcowej fazie smażenia (tak 3 min przed) posypać okonka z wieszhu posiekanym czosnkiem ;] (2010-11-30 08:09) | |