Okoń smażony z cebulą i czosnkiem

/ 3 komentarzy

Okoń smażony z cebula i czosnkiem.

Rybę skrobiemy, myjemy i kroimy w duże kawałki jak są tz. patelniaki to w całości.
Przed smażeniem posypujemy wegetą jakieś 2godz wcześniej.
Następnie w środek wkładamy 2 cienkie plasterki czosnku jeżeli robimy filety z okonia to nacinamy i wkładamy cienki plaster czosnku w nacięcie.
Wybieramy śr. wielkości cebulę, obieramy przecinamy na pół kładziemy na rozgrzany olej na patelni wraz z rybą. Okonia smażymy wraz z cebula.
Polecam i życzę smacznego.
Ps. Można spr bez czosnku.

 


4.3
Oceń
(21 głosów)

 

Okoń smażony z cebulą i czosnkiem - opinie i komentarze

zabol69zabol69
0
bardzo ciekawy przepis. Wyprobuje go na pewno. Oczywiscie sprawdze go na innych rybach , podejrzewam ze tez bedzie dobry. Za przepis oczywiscie piec gwiazdek. Jak masz inne to tez je podaj. polamania kija pozdrawiam
(2010-10-15 16:19)
an2212an2212
0
Mam zamrożone 3 ładne okonie.Spróbujemy-zobaczymy.Dzięki za ciekawy przepis.
(2010-10-18 16:11)
RascjaninRascjanin
0
fajny przepis, dodał bym też że posypując wegetom posypujemy warzywami , bo to żółte to nic innego jak sul. narzna tagrze jeśli ktooś lubi ostrzejszy smak rozkroić cebulę na ćwiartki, i w końcowej fazie smażenia (tak 3 min przed) posypać okonka z wieszhu posiekanym czosnkiem ;]
(2010-11-30 08:09)

skomentuj ten artykuł