Okoń w maśle orzechowym


20 dag mrożonych liści szpinaku
35 dag okonia
sok z 1 cytryny
sól i pieprz
3 łyżki oleju
1 łyżka masła
3 łyżki mielonych orzechów laskowych
gałka muszkatołowa
Szpinak rozmroź, grubo pokrój i ułóż w naczyniu do gotowania na parze. Rybę oczyść, opłucz, osusz. Natrzyj solą i pieprzem, ułóż na liściach szpinaku. Gotuj na parze około 10 minut. W tym czasie podgrzej olej i masło, wrzuć na tłuszcz mielone orzechy. Dodaj szczyptę soli, pieprzu i gałki muszkatołowej. Okonia podawaj na podgrzanych talerzach, polej masłem orzechowym. Szpinak przypraw do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny oraz odrobiną gałki i ułóż obok ryby.

 


0
Oceń
(0 głosów)

 

Okoń w maśle orzechowym - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł