Okoń w musie chrzanowym i sałata z okoniem w musie chrzanowym (4 osoby)




  • konto usunięte




Okoń

Okoń w musie chrzanowym i sałata z okoniem w musie chrzanowym (4 osoby) – Kopia tekstu.

* 4 oczyszczone filety z okonia
* 300 ml śmietany 30%
* 1 łyżeczka masła
* 1 średnia cebula
* 1 łyżeczka soku z cytryny
* sól, świeżo zmielony pieprz biały, cukier.

Do sałaty:

- sałata
- jajko ugotowane na twardo
- ogórek kiszony
- pomidor
- szczypior
- sos chrzanowy

Wykonanie:

Do szerokiego rondla wrzucić drobno pokrojoną cebulę i podsmażyć na maśle, wlać śmietankę i na małym ogniu ugotować w śmietanie filety z okonia. Gdy filety będą miękkie, delikatnie wyjąć, odstawić w ciepłe miejsce. Doprawić do smaku przyprawami, dodać chrzan i zredukować do samo zagęszczenia. Podawać z ziemniakami puree i sałatą.

Można też wystudzić sos i podać filety z okonia na sałacie. Dodaj do tego ogórka kiszonego, pomidora i jajko na twardo i już masz gotową sałatę z okonia w sosie chrzanowym, wspaniałą i lekką na kolację lub lunch.

Kopia tekstu!

 


1.8
Oceń
(14 głosów)

 

Okoń w musie chrzanowym i sałata z okoniem w musie chrzanowym (4 osoby) - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł