Okoni wigilijny z piekarnika.


Okoni wigilijny z piekarnika.
Składniki: 1 kg okoni ważne by były małe, sok z 2 cytryn, 1 szklanka oleju, 4 posiekane ząbki czosnku, szczypta oregano, sól, biały pieprz.
Przygotowanie: Ryby umyć, sprawić, ponownie umyć i osuszyć. Ryby przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 1 godzinę. Tuszki ryby umieścić w dużym naczyniu żaroodpornym, dodać olej, czosnek, sok z cytryny i oregano. Dokładnie wymieszać. Ryby rozłożyć w naczyniu tak aby tworzyły jedną warstwę. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C, piec ryby przez 25 minut. Przed podaniem obsączyć z oleju na ręczniku kuchennym.

 


1
Oceń
(1 głosów)

 

Okoni wigilijny z piekarnika. - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł