Okonie faszerowane

/ 1 komentarzy

Przygotować farsz: przepuścić przez maszynkę 50 dag pieczarek, 1 cebulę, odrobinę tartej bułki i 2 jaja. Posolić, wymieszać z przyprawami (liść laurowy, czosnek, ziele angielskie, pieprz rozdrobione w moździerzu). Ryby wypatroszyć i posmarować wewnątrz masłem, napełnić farszem, zaszyć, panierować w mące, jajku i tartej bułce, smażyć na tłuszczu lub oliwie na złoty kolor. W naczyniu ogniotrwałym ułożyć ryby, zalać połową szklanki kwaśnej śmietany wymieszanej z papryką. Zapiekać 15 minut.

 


5
Oceń
(2 głosów)

 

Okonie faszerowane - opinie i komentarze

gruby12345gruby12345
0
ten przepis napewno wyprubuje na wiosne nieraz (2010-03-14 10:20)

skomentuj ten artykuł