Zaloguj się do konta

Opinie eksperta

Poruszony dogłębnie butą, arogancją i nadużywaniem zaufania forumowiczów portalu wedkuje.pl przez BlueFisherman, nie mogąc się jednocześnie pogodzić ze świadomym wprowadzaniem w błąd Braci Wędkarskiej, a wręcz podawaniem fałszywych danych, zadałem sobie trochę trudu, w celu przedstawienia obrazu sytuacji.
Sprawa dotyczy ocen sprzętu ze sklepu wedkuje.pl.
Przedstawione poniżej cytaty jednoznacznie świadczą m.in. o bezmyślnym dublowaniu wpisów pod różnym sprzętem i podawaniu opinii, które wzięte są często z kosmosu i nic nie mają z rzeczywistością.
Myślę, że jest to jawne naruszenie zasad określonych przez organizatora i powinno być jak najszybciej ukrócone, aby nie robić więcej krzywdy mniej doświadczonym wędkarzom.
Oceńcie sami, a niejednemu z Was włos się na głowie zjeży.

Poniższy materiał pochodzi ze strony http://sklep.wedkuje.pl/sklep-opinie.html?limit=125


Produkt: Swinger Traper Progress
BlueFisherman | ocena: 4.0

Sygnalizator troszkę według mnie za bardzo napina żyłkę ze względu na obciążenie. Ja zbytnio tego nie lubię, bop ryba musi bardziej się postarać, by ten sygnalizator podnieść. :) BlueFisherman

Produkt: Sygnalizator brań VIDEOTRONIC KONESER KV2
BlueFisherman | ocena: 5.0
Mam Sygnalizatory SENIOR - 2 sztuki. Mam już je 2 lata i jestem z nich bardzo zadowolony. Są to jedne z niewielu sygnalizatorów, które są zabezpieczone przed warunkami: przede wszystkim deszcz. Inne sygnalizatory tak piszą, że są odporne na najgorsze czynniki atmosferyczne, a to nie prawda. Jedyne takie ma tylko ta firma Videotronic. Żadnych problemów z produktami po 2 latach nie ma. Polecam. BlueFisherman

Produkt: Sygnalizator brań VIDEOTRONIC JUNIOR JV2
BlueFisherman | ocena: 5.0
Mam Sygnalizatory SENIOR - 2 sztuki. Mam już je 2 lata i jestem z nich bardzo zadowolony. Są to jedne z niewielu sygnalizatorów, które są zabezpieczone przed warunkami: przede wszystkim deszcz. Inne sygnalizatory tak piszą, że są odporne na najgorsze czynniki atmosferyczne, a to nie prawda. Jedyne takie ma tylko ta firma Videotronic. Żadnych problemów z produktami po 2 latach nie ma. Polecam. BlueFisherman

Produkt: Sygnalizator brań VIDEOTRONIC SENIOR SV2
BlueFisherman | ocena: 5.0

Mam Sygnalizatory SENIOR - 2 sztuki. Mam już je 2 lata i jestem z nich bardzo zadowolony. Są to jedne z niewielu sygnalizatorów, które są zabezpieczone przed warunkami: przede wszystkim deszcz. Inne sygnalizatory tak piszą, że są odporne na najgorsze czynniki atmosferyczne, a to nie prawda. Jedyne takie ma tylko ta firma - Videotronic. Żadnych problemów z produktami po 2 latach nie mam. Polecam. BlueFisherman



Produkt: Wędka Robinson Bluebird Tele Spin 240/30g
BlueFisherman | ocena: 3.5

Wygrałem wędkę Robinson Bluebird Tele Spin 240/30g w konkursie portalu wędkuje.pl. Spisuje się świetnie do metody spławikowej i spinningowej. Polecam, ale na ocenę 3,5, bo jest ani beznadziejna i ani fajowska. BlueFisherman

Produkt: Wędka Dragon Team Dragon Silver Edition Feeder 3,60m do 80g
BlueFisherman | ocena: 5.0

Cudowna wędka - moja najlepsza :). Model: 4,20, do 120g, X-Fast, dł.transp. 1,45, cz. 3+3, wg. 337g. Ta finezja łowienia to coś wspaniałego. Perfekcja łowienia. Piękne hole ryb. Rybki się nie zrywają, Ugięcie wędki w przepiękna parabolę. Dobry jeziorowy i rzeczny ciężar wyrzutu. Jedyny minus, to pęknięte łącze (końcówka elementu przed szczytówką), wina nie leżała po mojej stronie. Dużo roboty z nią było, ale pokleiło się kropelką ściankę łącza i wszystko jest w porządku. Polecam bardzo, bo przy tej wędce, aż chce się łowić. Polecam jeszcze raz. BlueFisherman

Produkt: Wędka Dragon Team Dragon Silver Edition Feeder 3,90m do 80g
BlueFisherman | ocena: 5.0


Cudowna wędka - moja najlepsza :). Model: 4,20, do 120g, X-Fast, dł.transp. 1,45, cz. 3+3, wg. 337g. Ta finezja łowienia to coś wspaniałego. Perfekcja łowienia. Piękne hole ryb. Rybki się nie zrywają, Ugięcie wędki w przepiękna parabolę. Dobry jeziorowy i rzeczny ciężar wyrzutu. Jedyny minus, to pęknięte łącze (końcówka elementu przed szczytówką), wina nie leżała po mojej stronie. Dużo roboty z nią było, ale pokleiło się kropelką ściankę łącza i wszystko jest w porządku. Polecam bardzo, bo przy tej wędce, aż chce się łowić. Polecam jeszcze raz. BlueFisherman






















Opinie (19)

użytkownik

No cóż!! Punkty ponad wszystko.Nasz "kucharz" nie od dziś udowadnia jak mu na nich zależy.

[2012-04-26 09:01]

Zander51

Popieram Cię Marku. Trzeba tępić takich ekspertów ! [2012-04-26 09:31]

użytkownik

Bardzo dobrze,że to wychwyciłeś-może teraz pomyśli,chociaż wątpie.Pozdro. [2012-04-26 12:00]

maras74

100% masz racji, ekspert od kotletów, ocenił chyba wszystko co możliwe i jeszcze więcej. Czekamy na reakcję ze strony Redakcji. [2012-04-26 12:44]

jacenty75

Niestety nie on jedyny. Może nie na taką skale ale na samym początku też zwróciłem uwagę na jednego "kolesia" (nicku nie pamiętam) który niby posiadał lub posiada większość modeli wędek i kołowrotków z oferty sklepu i ochoczo dzielił sie swoimi doświadczeniami. [2012-04-26 12:50]

BlueFisherman

A jednak Marku nie skończyłeś... No cóż... Wpis o mnie to już przesada. Już "olałem" twoje, nic nie wnoszące komentarze kilka miesięcy temu, uważając, że już z Twojej strony wyczerpałeś to co miałeś do powiedzenia. A jednak nie... Jeszcze dalej walczysz i prowokujesz. Dobrze, że mam więcej rozsądku w głowie :). Dziećmi Drogi nie jesteśmy, pamiętaj o tym. Pozdrawiam mimo tego wpisu. Oczywiście gratuluje niego :). Jednak nie wiem, czy czegoś nie zgubiłeś po drodze. Jeszcze powinien być dopisek w stylu : "I to nie wszystkie komentarze BlueFishermana. Jest ich wiele więcej na portalu". Ale pomimo tego i tak artykuł super :). Oceniam na 5 (*****). Pozdrawiam Serdecznie kolegę i brać wędkarską. [2012-04-26 14:07]

bodekk66

moim zdaniem chyba jest tu takich więcej znawców od każdej tematyki jaka by się nie pojawiła na forum,ja oceniłem produkty które faktycznie używam ,nie oceniam czegoś czego nie używałem i dobrze by było aby móc się wspomóc czyjąś dobrą opinią odnośnie interesującego mnie przedmiotu,,mam tu swoich znajomych i mogę uzyskać info takie jakie mnie interesuje,a decyzja zawsze i tak należy do nas samych,Nie oceniłem artykułu bo nie znam problematyki co do w/w osoby,pozdr [2012-04-26 15:28]

użytkownik

miejmy nadzieje że oddane głosy powiedzą wszytko na ten temat... Pozdrawiam. [2012-04-26 21:34]

BlueFisherman

Głosy są oddane głównie przez samom "szychę" portalu (koledzy portalowi autora wątku), więc nie trzeba się dziwić średnią ocen. Tam gdzie gadane tam lepiej. [2012-04-26 22:18]

użytkownik

"Ekspert II" Chyba od kucharzenia. Byleby były punkty, więcej punktów... Śmiechu warte. PS. Sprawdziłem ciebie kucharzyno, na 303 wpisy TYLKO 4 NIE SĄ PRZEPISAMI. I jeszcze taki podskakuje. [2012-04-26 23:50]

BlueFisherman

Czy ja wiem czy podskakuje. Na razie to ty kolego robisz wielki ambaras. Sprawdziłeś wszystkie wpisy ? Ha. To gratuluje, bo w domu Ci się chyba nudzi i nie masz co do roboty. I proszę nie takim tonem kolego, bo za ekranem to sobie możesz klikać i myślisz, że wszystko jest Ok. Troszkę szacunku. [2012-04-27 09:17]

Diablo

He he he:) Mi się podobają najbardziej jego wpisy na forum w swojej grupie z Pabianic. Pisze sam do siebie :) [2012-04-27 21:34]

Diablo

Kurczaki.. uprzedziłeś mnie kol. Marek-debicki. Miałem napisać wpis dotyczący Twojej osoby. Już praktycznie mam napisany ale opublikuję jutro :) [2012-04-27 21:35]

robban

Prawde piszesz Marku. Ja ,od samego poczatku wiedzialem ze to ocenianie to jest nieporozumienie. Gdyby bylo nie punktowane , to zrobilo by sie okolo 90 % mniej ekspertow. Po co dzielic sie z kims ,skoro nie ma za to punkcikow. A ,za darmoszke tylko nieliczni ,z prawdziwego zdarzenia wekarze pomoga i sie wysila zeby napisac recezje. Redakcja dawno powinna zlikwidowac ta beznadzieje punktowa. ***** [2012-04-27 23:58]

camelot

Tak przeczuwałem, że z tymi punktami za ocenę produktów będzie wesoło ! No i zaczęło się ! ..... A tak marginesie: - Kiedyś z ciekawości zajrzałem na profile kilku ekspertów. - Szczególnie interesowało mnie w jaki sposób dochodzi się do eksperta z trzema makrelami nad głową w krótkim czasie. Nie chcę operować nazwiskami - bo nie o to mi chodzi. Powiem tylko, że w kilku przypadkach poczułem spory niesmak ! Natomiast jedno trzeba przyznać: - Włożyli naprawdę sporo pracy i czasu ! - Ale jakby nie było, - inwestycja się opłaciła, bo co niektórzy zostali moderatorami. - I dopiero teraz mają pole do popisu i manipulacji ! No ale cóż ! - System przyznawania punktów podnoszących status na portalu nie jest adekwatny ani do wiedzy, ani do doświadczenia. Redakcja nie przyznaje punktów za jakość, lecz za ilość ! ..... Nie raz, gdy widzę jakiś naprawdę ciekawy i wartościowy artykuł, zastanawiam się dlaczego autor otrzymuje za Super Wpis, - dokładnie tyle samo punktów, co ktoś inny za beznadziejne, lub wręcz nawet szkodliwe wypociny ? A co najdziwniejsze - Że czasem taki na siłę wymodzony wpis całymi tygodniami straszy na pierwszej stronie. Ech ! - Szkoda gadać ! [2012-04-28 01:16]

Zander51

Masz rację Maciej. Kilka zdań "po polskiemu", albo odgrzewany z dziesięć razy "kotlet" bez komentarzy ani ocen, ale znowu na głównej stronie. A dobre teksty jak filmowe "półkowniki" zakopane gdzieś na dnie...O czym to świadczy ? [2012-04-29 08:01]

BlueFisherman

A kolega co takiego zrobił ? Najlepiej jest gadać, a wielkie G zrobić. Zawsze lubiłem gotować i będę to robił. Nie zrazi mnie parę osób. Robię to bo mi się podoba. Komuś się nie podoba to nie musi być na portalu. Nikt nie będzie za wami płakał. [2012-05-02 09:44]

amur2

Szanowni Koledzy po kiju! Bądźmy dla siebie bardziej wyrozumiali i życzliwi. Nie bijmy się po oczach bo samo życie bije nas po garbie. [2012-05-02 21:39]

krzychu64

Lubisz kolego gotować więc nie odrywaj się od kuchni. A jeżeli kobieta nie dopuszcza cie do przygotowywania potraw musisz niestety zadowolić się zmywakiem. Forum i opinie o sprzęcie zostaw znawcom tematu. Już raz tobie pisałem, że gdybym chciał przedstawiać opinie twojego pokroju zaopatrzyłbym się w katalogi sprzętu wędkarskiego i pisał ten dobry a tamten zły, przydatny lub nie bo akurat mnie się podoba czy nie podoba. Nie jestem w przeciwieństwie do Ciebie jak i większość moich przedmówców pazerniakiem na zdobywanie nowych rybek. Wolimy ryby łowić i obcować z naturą aniżeli grać w fisching gonne czy propilki bo tylko tam nam biorą i zdobywać punkty - rybki na tym forum. Panie Marku bardzo cenna uwaga cyt. Przedstawione poniżej cytaty jednoznacznie świadczą m.in. o bezmyślnym dublowaniu wpisów pod różnym sprzętem i podawaniu opinii, które wzięte są często z kosmosu i nic nie mają z rzeczywistością. [2012-05-05 21:48]

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze Internautów.

Czytaj więcej

Maj z rodzicami.

Kiedy widzę małych chłopców nad naszymi wodami, zastanawiam się częst…