Panga po japońsku (moje świąteczne przepisy kulinarne).

/ 2 komentarzy

Składniki:
1 kg pangi,
1,5 szklanka mleka,
szklanka mąki,
jajko,
sól,
pieprz.

Zalewa:
3 czerwone papryki,
4 cebule,
1/2 słoika ogórków konserwowych,
1/2 szklanka oleju,
szklanka wody,
4 łyżki octu,
6 łyżeczek cukru,
sól,
pieprz,
mały koncentrat pomidorowy,
5 łyżek pikantnego ketchupu.

Sposób przygotowania.
1. Rybę pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Resztę składników zmiksować. Rybę maczać w cieście, smażyć z obu stron.
2. Paprykę pokroić w kosteczkę, cebulę w pół talarki a ogórki w plasterki. Przełożyć do garnka, zalać wodą i octem, dodać cukier i łyżeczkę soli. Dusić ok. 20 min na małym ogniu. Dodać ketchup i przecier, poddusić. Rybę zalać sosem. Schłodzić.

 


5
Oceń
(3 głosów)

 

Panga po japońsku (moje świąteczne przepisy kulinarne). - opinie i komentarze

pstrag222pstrag222
0
zostawiłem ***** ale mam nadzieje,że pangę da się zastąpić inną rybą i wiesz że nie powinno się jej jeść?
(2011-12-23 13:51)
marek-debickimarek-debicki
0
Kolega jest jeszcze młody i wszystko strawi. Pozdrawiam i *****pozostawiam. (2011-12-26 02:43)

skomentuj ten artykuł