Panierowany karmazyn


4 filety (po około 180 g) z karmazyna
sok z polowy cytryny
2 jajka
3 łyżki mąki
5-6 łyżek bułki tartej
4 łyżki roztopionego masła
1 cytryna
sół
pieprz




Sposób przyrządzenia
Filety osuszyc papierowym ręcznikiem, skropić sokiem z cytryny i odstawic na 5 min.
Jajka roztrzepać. Filety posypac solą i pieprzem, obtoczyć w mące , zanurzyć w jajku a następnie obtoczyć w bułce tartej. Na dużej patelni rozgrzać masło, włożyć filety i smażyć na umiarkowanym ogniu przez 3-4 min. z każdej strony, aż się zarumienią. cytryne umyć i pokroić na cząstki.

 


2.8
Oceń
(4 głosów)

 

Panierowany karmazyn - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł