Paprykarz po domowemu.


Paprykarz po domowemu.
Składniki: duża wędzona makrela, 100 g ryżu długo ziarnistego, 1 cebula, 3-4 łyżki oliwy z oliwek, przecier pomidorowy 2 łyżki, sól, pieprz czarny świeżo zmielony, chilli.
Przygotowanie: Ryż ugotować, przestudzić. Makrelę obrać i pozbawić ości. Cebulę posiekać i podsmażyć na oliwie do zeszklenia. Dodać przecier pomidorowy i wymieszać z ryżem i makrelą. Doprawić do smaku i dodać 2-3 łyżki oliwy. Gotowy paprykarz przechowywać w lodówce przez 2 tygodnie, jeśli przełożymy go do słoiczków, a na wierzchu wylejemy łyżkę oliwy. Smacznego.

 


1
Oceń
(1 głosów)

 

Paprykarz po domowemu. - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł