Paprykarz z ryb słodkowodnych

/ 12 komentarzy

Paprykarz z ryb słodkowodnych

Składniki:
• 1kg sprawionych ryb;
• 1/2 szklanki oliwy;
• 5 średnich cebul;
• 1 torebka ryżu;
• 350 g koncentratu pomidorowego;
• 1 opakowanie słodkiej papryki;
• 1/3 opakowania ostrej papryki;
• 1 kostka bulionowa (rosołowa);
• sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
Rybki wrzucić na wrzący wywar bulionowy i podgotować około 10 minut na wolnym ogniu. Następnie ostudzić. Ryby obrać z ości i zmielić w maszynce do mięsa. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oliwie. Ryż ugotować w czasie o 1/4 krótszym niż podany na opakowaniu. Wymieszać wszystkie składniki z oliwą, podsmażyć na patelni, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć do słoików i zapasteryzować.

 


4
Oceń
(29 głosów)

 

Paprykarz z ryb słodkowodnych - opinie i komentarze

ryukon1975ryukon1975
0
Robiłem różne potrawy z ryb takiego paprykarzu nigdy.Przepis według mnie ciekawy i obiecujący więc spróbuję.Szkoda tylko że dzisiejsza pogoda nie obiecuje że cokolwiek złowię a nawet że pojadę nad wodę. *****
(2012-01-03 10:18)
bronislawbronislaw
0
Robiłem ten paprykarz jest bardzo smaczny--polecam (2012-01-03 18:41)
adams2adams2
0

Ciekawy przepis,spróbuję...

(2012-01-04 10:20)
wiekla42wiekla42
0
No, no Ty kuchareczko moja. ***** Pozdrawiam.
(2012-01-04 13:07)
pstrag222pstrag222
0
Mój paprykarz jest podobny ale ja go robię z podwędzanych rybek
***** i pzdr. pstrag222
(2012-01-04 13:32)
WagoWago
0
Ciekawy przepis. A jakie ryby polecacie do paprykarzu? Słyszałem o byczkach ale nie mogę się wybrać za nimi. (2012-01-05 09:39)
marek-debickimarek-debicki
0
Byczki w każdej postaci są rewelacyjne. (2012-01-05 12:20)
użytkownik27896użytkownik27896
0
Będę musiał spróbować bo przyznam że nigdy nie jadłem ryb w takiej postaci. Co do byczków to też uważam że są świetne, najlepsze jest to że jak się wyjmie kręgosłup to już praktycznie nie ma ości.
(2012-01-05 12:56)
użytkownik102837użytkownik102837
0
wygląda nieżle (2012-04-26 19:36)
użytkownik102837użytkownik102837
0
jeśli smakuje tak jak wygląda to jest 5 (2012-04-27 16:47)
ZENKOZENKO
0
jadłem to totalna lipa całkowicie bez ;smaku; (2012-10-21 21:40)
bartek-tyszkiewiczbartek-tyszkiewicz
0
Robię go zawsze jak trafi się parę mniejszych rybek. Polecam każdemu. Jest bardzo smaczny pod warunkiem , że się go odpowiednio doprawi. (2018-10-05 13:52)

skomentuj ten artykuł