Zaloguj się do konta

Paprykarz z ryb słodkowodnych

Paprykarz z ryb słodkowodnych

Składniki:
• 1kg sprawionych ryb;
• 1/2 szklanki oliwy;
• 5 średnich cebul;
• 1 torebka ryżu;
• 350 g koncentratu pomidorowego;
• 1 opakowanie słodkiej papryki;
• 1/3 opakowania ostrej papryki;
• 1 kostka bulionowa (rosołowa);
• sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
Rybki wrzucić na wrzący wywar bulionowy i podgotować około 10 minut na wolnym ogniu. Następnie ostudzić. Ryby obrać z ości i zmielić w maszynce do mięsa. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oliwie. Ryż ugotować w czasie o 1/4 krótszym niż podany na opakowaniu. Wymieszać wszystkie składniki z oliwą, podsmażyć na patelni, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć do słoików i zapasteryzować.

Opinie (12)

ryukon1975

Robiłem różne potrawy z ryb takiego paprykarzu nigdy.Przepis według mnie ciekawy i obiecujący więc spróbuję.Szkoda tylko że dzisiejsza pogoda nie obiecuje że cokolwiek złowię a nawet że pojadę nad wodę. ***** [2012-01-03 10:18]

bronislaw

Robiłem ten paprykarz jest bardzo smaczny--polecam [2012-01-03 18:41]

adams2

Ciekawy przepis,spróbuję...

[2012-01-04 10:20]

wiekla42

No, no Ty kuchareczko moja. ***** Pozdrawiam. [2012-01-04 13:07]

pstrag222

Mój paprykarz jest podobny ale ja go robię z podwędzanych rybek***** i pzdr. pstrag222 [2012-01-04 13:32]

Wago

Ciekawy przepis. A jakie ryby polecacie do paprykarzu? Słyszałem o byczkach ale nie mogę się wybrać za nimi. [2012-01-05 09:39]

marek-debicki

Byczki w każdej postaci są rewelacyjne. [2012-01-05 12:20]

użytkownik

Będę musiał spróbować bo przyznam że nigdy nie jadłem ryb w takiej postaci. Co do byczków to też uważam że są świetne, najlepsze jest to że jak się wyjmie kręgosłup to już praktycznie nie ma ości. [2012-01-05 12:56]

użytkownik

wygląda nieżle [2012-04-26 19:36]

użytkownik

jeśli smakuje tak jak wygląda to jest 5 [2012-04-27 16:47]

ZENKO

jadłem to totalna lipa całkowicie bez ;smaku; [2012-10-21 21:40]

bartek-tyszkiewicz

Robię go zawsze jak trafi się parę mniejszych rybek. Polecam każdemu. Jest bardzo smaczny pod warunkiem , że się go odpowiednio doprawi. [2018-10-05 13:52]

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze Internautów.

Czytaj więcej

Lin w piwie

• 2 kg lina• 3/4 l piwa• 10 dag masła• 2 łyżeczk…

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…