Pasta z kiełkami
Mariusz Strzelak (maniek11x)
2011-12-06
Pasta z kiełkami
Składniki :
- 20-25 dag półtłustego twarogu
- 10 dag kiełków rzodkiewki
- 2-3 łyżki śmietany 12-proc.
- sól, pieprz
Przygotowanie :
1 Twaróg zmiel lub przetrzyj przez sito na gładką masę. Dodaj śmietanę, wymieszaj.
2 Kiełki rzodkiewki 9mogą być też inne, np. lucerny) opłucz letnią wodą, osusz. dodaj do sera, wymieszaj. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Lekko zamieszaj. Pastą posmaruj pieczywo.
Czas przygotowania : 20 min
Ilość porcji : 4
Cena za porcję : 1,70 zł
Składniki :
- 20-25 dag półtłustego twarogu
- 10 dag kiełków rzodkiewki
- 2-3 łyżki śmietany 12-proc.
- sól, pieprz
Przygotowanie :
1 Twaróg zmiel lub przetrzyj przez sito na gładką masę. Dodaj śmietanę, wymieszaj.
2 Kiełki rzodkiewki 9mogą być też inne, np. lucerny) opłucz letnią wodą, osusz. dodaj do sera, wymieszaj. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Lekko zamieszaj. Pastą posmaruj pieczywo.
Czas przygotowania : 20 min
Ilość porcji : 4
Cena za porcję : 1,70 zł