Pasztet selerowy z orzechami


Produkty:
-80 dag selera
-3 cebule
-2 cebule czerwone
-5 dag orzechów włoskich
-3 łyżki oliwy
-4 łyżki bułki tartej
-5 jajek
-łyżka majeranku
-sól, pieprz
-tłuszcz i bułka tarta do formy

Przygotowanie:
Seler i cebule obrać, pokroić w plasterki, przesmażyć na oliwie, podlać małą ilością wody i krótko dusić pod przykryciem. Orzechy włoskie posiekać, podprażyć na rozgrzanej suchej patelni. Dodać do warzyw i wymieszać. Zemleć w maszynce 2 lub 3 razy. Do masy dodać bułkę tartą, rozmącone jajka i majeranek. Doprawić do smaku solą i pierzem wymieszać . Przygotowaną masę przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Piec ok. godziny w temp. 180 stopni

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Pasztet selerowy z orzechami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł