Pasztet z grzybów.


Pasztet z grzybów.
Składniki: 300 g suszonych grzybów, pół szklanki śmietany 30%,4 jajka, 2 szklanki bułki tartej, ząbek czosnku, 1 cebula, masło do wysmarowania formy i olej do smażenia, sól, pieprz, gałka muszkatołowa.
Przygotowanie: Dzień wcześniej namaczamy grzyby, następnie gotujemy je do miękkości. Bułkę tartą zalewamy śmietaną, odstawiamy na około 50 minut. Grzyby mielimy, dodajemy do niej namoczoną bułkę, jajka, wyciśnięty ząbek czosnku oraz cebule - drobno posiekaną i zeszkloną na oleju. Całość doprawiamy. Keksówkę (formę) smarujemy masłem (możemy dodatkowo wysypać ją bułką tartą lub zmielonymi orzechami włoskimi). Pasztet wykładamy do formy, pieczemy 50 minut w 180 stopniach C.

 


1
Oceń
(1 głosów)

 

Pasztet z grzybów. - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł