Pieczarki nadziewane


Składniki:
20 sztuk średniej wielkości pieczarek
2 dkg margaryny lub masła
5 dkg cebuli
1 łyzka siekanej zielonej pietruszki
ja jajo
sól
pieprz
2 dkg bułki tartej
4 dkg masła do skropienia
3 dkg sera szwajcarskiego lub tylżyckiego
gałązki zielonej pietruszki
Przygotowanie :
Młode pieczarki , średniej wielkości o jasnych spodach , oczyscić z piasku , opłukać , osączyć , kapelusze oddzielić , trzony oskrobać i drobno posiekać. Do posiekanych trzonów dodac obraną , pokrajaną w kostkę i usmażona cebulę , sól , pieprz, jajo oraz zielona pietruszkę. Wszystkie składniki wymięszać . Nadzieniem tym napełniać kopiasto kapelusze pieczarek. Ułożyć na brytfannie , każdą pieczarkę posypać tartym serem i bułką tartą, skropić topionym masłem, wstawic do bardzo gorącego piekarnika i zapiec . Gdy się lekko zarumienią , wyjąć, ulożyc na półmisku , przybrać gałązkami zielonej pietruszki i wydać. Podawać jako przekąskę lub jako dodatek do pieczonych po angielsku mięs.

 


1
Oceń
(5 głosów)

 

Pieczarki nadziewane - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł

Sklep wędkarski internetowy, duże okazje tanie wędki i kołowrotki online - zdjęcia i fotki

Wędkarstwo wiadomości