Pieczeń szpikowana migdałami


Składniki :
1,5 kg szynki
sok z cytryny
sól
pieprz
5 dag migdałów
2 łyżki masła
natka pietruszki
rozmaryn
tymianek
ząbek czosnku
olej
dodatek ( duszone warzywa )
Przygotowanie ;
Umyte osuszone mięso wygnieć ręką , natrzyj solą oraz pieprzem , skrop sokiem z cytryny i zostaw na 2 godziny w lodówce . Migdały sparz , obierz. Ponakłuwaj i naszpikuj migdałami. Natrzyj dużą ilością posiekanych ziół zmieszanych z olejem i zmiażdzonym czosnkiem . Ułóż na brytfannie . Polej stopionym masłem i piecz 15 min w temp. 225 stopni . Zmniejsz temp do 180 stopni i piecz jeszcze 60-70 minut , skrapiając tworzącym się sosem. Podaj z duszonymi warzywami np cukinią i papryką .
Smacznego .

 


1
Oceń
(5 głosów)

 

Pieczeń szpikowana migdałami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł