Pieczeń z ogórkiem


Składniki ;
1 kg mięsa mieszanego mielonego
cebula
2 jajka
bułka namoczona w mleku
3 łyżki masła
łyżka ziół prow.
sól
pieprz
Nadzienie;
długa cukinia
cebula
2 papryki
natka
ogórek kiszony
łyżka bułki tartej
żółtko
oliwa
sól
pieprz
Przygotowanie ;
Cebulę obierz , posiekaj , przesmaż na maśle , lekko przestudz . W dużym naczyniu wyrób masę z mięsa , jajek, odciśniętej bułki , cebuli i suszonych ziół . Dopraw do smaku , przykryj folią i odstaw do lodówki . Cukinię umyj , odetnij końcówki , wydrąż , lekko zblanszuj . Warzywa przeznaczone na nadzienie , umyj i oczyść , jeśli trzeba obierz . Cebulę i papryki pokrój w kostkę , podsmaż na oliwie . Przełóż do miski i lekko przestudz . Opłukaną natkę posiekaj , dodaj do nadzienia z żółtkiem , startym ogórkiem kiszonym i bułką tartą . Dopraw . Przygotowanym nadzieniem nafaszeruj cukinię . Na pergamin wyłóż połowę masy mięsnej , połóż na niej cukinię , przykryj resztą mięsa , zawiń jak cukierek , włóż do brytfanny i piecz w temp. 200 stopni przez około godzinę .
Smacznego .

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Pieczeń z ogórkiem - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł