Pieczeń pomorska


Składniki:
50 dag zmielonego mięsa
jajko>
2 nieduże ziemniaki
cebula
2 dag suszonych grzybów
2-3 łyżki śmietany
2 łyżki bułki tartej
łyżka mąki
smalec
pieprz
sól
Przygotowanie:
Ziemniaki ugotować, ostudzić, zemleć. Grzyby umyć, obgotować, pokroić w drobną kostkę. Cebulę drobno posiekać. Do mięso dodać cebule, grzyby, ziemniaki, jajko, przyprawić pieprzem i solą, dokładnie wyrobić. Uformować masę w bochenek, obtoczyć w bułce tartej i obsmażyć z obu stron na złoty kolor.
Podlać wywarem z grzybów i dusić około 30 minut. Uduszone, miękkie mięso wyjąć na półmisek, a sos zagotować z mąką wymieszaną ze śmietaną. Gorącą pieczeń polać sosem. Smacznego

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Pieczeń pomorska - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł