Pieczona ryba z sosem serowym i prażonymi migdałami


100 ml rosołu warzywnego
200 g kremowego serka topionego
sól
pieprz
garść migdałów
4 filety z ryby
trochę mąki
olej rzepakowy
natka pietruszki
pół cytryny
rosół podgrzewamy, dodajemy do niego serek, mieszając. Przyprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy. Migdały niezbyt drobno siekamy, prażymy na patelni bez tłuszczu. Rybę po umyciu solimy, pieprzymy, obtaczamy w mące. Rozgrzewamy olej na patelni i obsmażamy filety z każdej strony. Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do sosu serowego. Podajemy rybę skropioną sokiem z cytryny, polaną kremowym sosem i posypaną migdałami.

 


0
Oceń
(0 głosów)

 

Pieczona ryba z sosem serowym i prażonymi migdałami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł