Pieczona łopatka
Tomasz Przybysz (przybysz1992)
2011-12-07
Produkty:
-1 cebula
-4 ząbki czosnku
-10 łyżek oleju
-1 kg łopatki
-pół łyżki ostrej papryki
-pół łyżki tymianku
-pół łyżki majeranku
- sól
-pieprz
Przygotowanie:
Cebule obrać i drobno posiekać dodać roztarty czosnek olej oraz przyprawy. Mięso wytrzeć wytrzeć w powstałej zalewie i odstawić do lodówki na około 12 godzin. Piec z naczyniu żaroodpornym przez około 80 minut w temperaturze 180 stopni, następnie przez 10 minut bez przykrycia
-1 cebula
-4 ząbki czosnku
-10 łyżek oleju
-1 kg łopatki
-pół łyżki ostrej papryki
-pół łyżki tymianku
-pół łyżki majeranku
- sól
-pieprz
Przygotowanie:
Cebule obrać i drobno posiekać dodać roztarty czosnek olej oraz przyprawy. Mięso wytrzeć wytrzeć w powstałej zalewie i odstawić do lodówki na około 12 godzin. Piec z naczyniu żaroodpornym przez około 80 minut w temperaturze 180 stopni, następnie przez 10 minut bez przykrycia