Pieczone żeberka


Składniki:
1 kg żeberek
3 łyżki mąki ziemniaczanej
4 ząbki czosnku
po 100 ml ginu i sosu sojowego
3 łyżki miodu
po 3 łyżki oleju i octu winnego
szczypta kminku
sól
po 1/2 łyżeczki rozmarynu, majeranku, tymianku papryki, czosnku granulowanego
Przygotowanie
Żeberka gotujemy 25 minut w osolonej wodzie. Wyjmujemy i studzimy.
Marynata: mąkę, miód, gin, sos sojowy, olej, ocet i przyprawy mieszamy ze zmiażdżonym czosnkiem. Zeberka smarujemy marynatą i wstawiamy na 30 minut do lodówki. Następnie pieczemy po 10 minut z obu stron. Smacznego

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Pieczone żeberka - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł